Het oktoberfest - Essentials | Lederhosen.nl

Wat heb je nodig voor een onvergetelijk Oktoberfest?

Binnenkort oktoberfest vieren? Kijk hier alle essentials
17 January 2022

Oktoberfest essentials

Ten eerste natuurlijk een goed humeur! Maar natuurlijk is je kleding ook van belang. Oktoberfest staat centraal om de Beierse cultuur en traditie. Beieren zijn erg trots op hun tradities en klederdracht. Ze dragen deze kleding op zondag of bijvoorbeeld op bruiloften of andere belangrijke gebeurtenissen. Dus om het Oktoberfest goed te vieren zijn je looks erg belangrijk!

Mannen tijdens Oktoberfest

Kenmerkelijk voor mannen zijn natuurlijk de lederhosen, deze zijn in verschillende soorten te krijgen. Je hebt de echte lederen lederhosen. Deze worden niet gewassen. Ook zijn er namaak lederhosen. Dit combineer je met een geblokte Tiroler blouse, vergeet niet je mouwen op te stropen! Natuurlijk heb je ook nog een Tiroler hoed nodig om je Oktoberfest outfit helemaal af te maken!

Vrouwen tijden oktoberfest

Voor dames is er ook onderscheid tussen de verschillende jurkjes. Zo worden in Duitsland vaak de traditionele Dirndl gedragen. Maar in Nederland zien we toch vaak dat op de Oktoberfesten de tiroler jurk de boventoon voert. De tiroler jurk is meestal een jurk van iets mindere kwaliteit. En is vaak ook wat korter.

Bier!

Wat natuurlijk ook van belang is op het Oktoberfest is bier. Bier, bier, bier en nog eens bier! Zonder bier is er geen Oktoberfest! Maar pas wel op. De biertjes op het Oktoberfest zijn wel wat groter dan wij in Nederland gewend zijn. Op het Oktoberfest drink je namelijk uit liter glazen.